lauantai 22. kesäkuuta 2013

Eire part 1.

Hola! Ollaan kotiuduttu. OUTOA! Outoa on kun autot ajaa taas toisella puolella. Kotona kaikuu. Sänky on matala. Kassalle voi puhua suomea, eilen sanoin "Kiitos", sepä vasta tuntui oudolta! Ei tarvii miettiä jotta kuinkahan tämän asian nyt ilmaisisi. Outoa käyttää avaimia hissikortin sijasta. Ihanan tuttua on kuitenkin huomata että täälläkin sataa.

Ensimmäinen päivä meni kävellessä ja ihmetellessä. Niin ja tietenkin selviytyessä. Onneks kävelytien kohdalla oli aina "LOOK RIGHT ->", itse katsoin aina vasemmalle. Aika hyvin tuonkin sit kuitenkin ihan muutamassa päivässä sisäisti. Lisäksi meni muutama päivä murteeseen tottuessa. Noh, kyllä piti vielä viimesinäkin päivinä pyytää ihmisiä toistamaan...

Toisena päivänä käytiin Menninkäismuseossa. Yhdessä huoneessa oli jättimäisiä huonekaluja.
Ihan mielenkiintoinen paikka. Jotenkin hellyyttävä. Ihanan kotikutonen paikka. Parasta museossa sit kuitenkin oli se eräs n.10v tyttö. Lyyli oli asianmukaisesti pukeutunut apilakuvioisiin leggareihin, vihreisiin shortseihin ja kimmeltävään vihreä-valkoiseen paitaan. Tyttö oli i-h-a-n innoissaan koko ajan! Liikkis.


Pitihän sitä käydä myös IMAX-teatterissa. Kaks kertaa oikee. Ekalla kerralla StarTrekki ihan tavalliselta kankaalta, toisen kerran Man of steel jättimäiseltä screeniltä. Oli herkkua!

st. Stephens Green oli hieno paikka. Eka päivä jolloin ei satanut :D Tai siis päivä jolloin satoi vähemmän kun muina päivinä.


Guinness.
 Maltoin neuloakin ihan pikkusen

 Eläintarha ei ollu kotikutonen! Ihan sika ihana! Tuommoset pienet aidat oli ja koko paikka oli jättimäinen puisto! Korkeesaari on ihan ankee tähän verrattuna.


 Lisäksi: Gorilla, Simpansseja, Orankeja, Pikkupandoja <3,  seeproja, tiikeri, susi, merileijonat, pinkviinit, hyeenat, liskoja, käärmeitä, kotieläinpaikka (kanat<3), NORSUJA...


Vahamuseo oli taas semmonen kotikutosen näkönen. Siis kaikella rakkaudella tämä. Tehtiin myös palvelus yhteiskunnalle ku melkeen oven vieressä oli veikkoset polttamassa kräkkiä tms. Gardalle Sulo hienosti ilmoitti "Yes! I'll take a stroll! Thank you very much!" Sit se lähti pyörällä.

Tässä eka puolikas lomasta. Jatkan toisen puolen myöhemmin. Hihi


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta matkalta!

    Irlannista on mulla käsitys että siellä sataa ja että ihmiset puhuu oudosti. Ilmeisesti ei ihan metsään mee se käsitys ;) Mutta näköjään kaikkee muutakin on tarjolla..

    Ompas tummaa olutta!

    VastaaPoista
  2. Käsitys on aivan totta :D Jos ikinä menet Dubliniin ni sun on pakko käydä tuol eläintarhassa!!

    Ja joo, ginnesi on tummaa. Ja kuule, sitähän ei ihan miten vaan roiskita hanasta tuoppiin. Eka lasketaan melkeen täyteen, venataan pari minuuttia ja sit väännetään hanaa toiseen suuntaan. Nii ja kuuleppas kyllä se Arthur (taimikäikinä) Guinness oli sitte mahtava tyyppi. Lahjotti kuule koulun köyhille ja paransi sokeita kosketuksellaan ;D

    VastaaPoista