torstai 27. kesäkuuta 2013

Eire part 2

 Dublinin ytimessä meidän (ja varmaan monen muunkin) tärkein maamerkki oli Spire.
Koen, että mulla on ihan hyvä suuntavaisto...Helsingissä, ei Vantaalla. Tuolla mä olin ihan sekasin! Eräänäkin shoppailupäivänä mulla meni noin puol tuntia löytää isoimmat kauppakeskukset. "Ne on siinä pääkadulla, Spirestä vasemmalle, nehän jo melkeen näkyy siitä". Helppo on sanoo. Puolustukseni sanon, että mun kompassi meni sekaisin vääränsuuntaisesta liikenteestä.

Nyt kun on Helsingin ytimessä jo muutaman kerran joutunu käymään, huomaan monta eroa. Eikä muuten tarvii mennä ihan ytimeenkään saakka. Ihan tuo viereinen ostari riittää.

1. Ei roskiksia. Tuolla oli n.10 metrin välein iso LITTER pönttö, johon eroteltiin purkat, tumpit ja muut roskat.

2. Kerjäläiset / juopot. "Heeeeeeeeeeeei TyTTÖ, heitä EGE!" vs. "Spare a change mister/miss? Have a nice day" (vaikkei mitään sille antanutkaan). Romanikerjäläisiä siellä ei ollutkaan..ainakaan niin paljon kun keskustassa.

3. Jos huomaat olevasi edes ihan pikkusen edessä, heti: "oh, i'm sorry!". Belfastissakin tuli vastaan yks puhelintaan räpläävä pukumies, joka huomasi kävelevänsä "väärällä puolella" tietä niin vuolaasti pyyteli anteeks vaikkei minkäänlaista törmäysvaaraa ollut. Keskustassa sun pitää vähintäänkin törmätä johonkin ennenkun suu aukeaa (jos silloinkaan).

4. Siellä käveltiin tosi paljon punasia päin. Sorruimme myös itse siihen.

5. Ihmiset näytti olevan tyytyväisiä duuniinsa. Ylpeitä jopa.

6. Oudot duunit. Muunmuassa vessavahti, kyltin kannattelija aka. mainostaja (just sellanen ku akkarissa vois olla) ja parkkihalliin ohjaaja. Bonuksena junan kuuluttaja ja kahvinmyyjä junavaunussa "Here is your COOFEEE!", jotka ei sinänsä ole outoja mut ihania.

Kuvapläjäys:



Belfastista olivat nuo. Belfast - kaupunki jossa kaikki on kielletty sakon uhalla. Tuli mieleen se muumijakso jossa oli kieltotauluja On kielletty, On kielletty, On kielletty, On kielletty.
Ylimmän kuvan tönö on Titanicin rakennuspaikka. Tyydyttiin tarkastelemaan sitä vähän kauempaa koska välissä oli jorpakko eikä jaksanu kiertää.
Alempana Mimmi ja kymmenmetrinen kala. Alimmassa Mimmi matkustaa junassa.

Shoppailtiin Penneyssissä.
Kettukassi ja Belly-kengät.

1 kommentti:

  1. Roskisten paljous on ihanaa, ei tartte kanniskella sitä jätskitikkua mukanaan koko aikaa.

    Mahtava Kettukassi!!!

    VastaaPoista