torstai 30. lokakuuta 2014

Pelkää tyyntä kun et enää pelkää virtaa

Muutama viikko sitten Facebookin sukkapalstalla ihmeteltiin Double Heelix-mallia. Ohjetta olen tiiraillut muutamaan otteeseen ja tuuminut että jonain päivänä vielä nämä teen..

Mua henkilökohtaisesti suunnattomasti ärsyttää asenne "Öäöäblörgh en ikinä osaa, te muut olette niin taitavia ja minä vaan täältä Perähikiältä" tai"Malli on niin vaikea etten viitsi edes yrittää blääyhyy" tai "ohje engalliksi, en yritä kun en siitä kuitenkaan mitään ymmärrä. Sama suomeksi kiitos <3<3"-asenne. Perkele. Neulokaa sitte ihmiset "vaan" niitä perussukkia siitä "suomalaisesta" markettilangasta ja kuolkaa pois. Miten ihminen voi ikinä mitään oppia jos ei koskaan mitään yritä? On turha huudella itsesäälivästi jos aina pelottaa joku asia eikä ole valmis lentämään kohti ääretöntä ja sen yli.

Kuten sanottu, ohjetta olen muutaman kerran tiiraillut. Feissarikeskustelusta kiukustuneena latasin ohjeen ja ryhdyin hommiin.
 Yritin, langat solmussa, ei onnistu. Ohje pariksi päiväksi hautumaan. Yritin uudelleen, tajusin, mutta silti jotain häikkää. Yritin kolmannen kerran ihan rauhassa, Sulonkin käskin pelaamaan tai laittamaan jotain rauhallista musiikkia kun piti ihan tosissaan keskittyä. Fädääm. Yhtäkkiä vaan tajusin.

Ohje on niin selkeä ja nauratti ihan oma hölmöys. Idea on vaan neuloa niinkuin ohje sanoo! Uskomatonta!

Toiseen sukkaan ei enää tarvittu totaalista hiljaisuutta.

Uhmasin jopa ohjetta joka käski päättelemään kantapään silmukat ennen varpaita/vartta. Itse koin helpommaksi vaan siirtää silmukat odottamaan ilman ylimääräisiä päättelyitä. Säästin muutaman kirosanan siinä.

Nyt mulla onkin jo seuraavat Heelixit mielessä.

Loppukevennykseksi lainaan Tommya:

Virtaa älä pelkää
virtaavia paikkoja ,
syviä pyörteisiä
Ne ovat välissä,
virrat, syvät paikat
Aina välissä
matkalla jonnekin
Virtaa älä pelkää,
kierrä kaukaa
Kaukana toiset
tyynet, pahemmat
Virtaa älä pelkää,
pelkää tyyntä
kun et enää
pelkää virtaa.

4 kommenttia:

  1. Kiva malli ja ihanan väriset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Seuraavat meinasin tehdä raidallisina.

      Poista
  2. Ne on kyllä kivannäköiset! Vähän samaa minulla vahvistetun perus kantapään kanssa. Aina tehnyt tiimalasia niin tuntui muka niin vaikealta tehdä. Tein silti, luin vain ohjetta ja hyvä tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oppiminen on mahtava asia! Miten se aina tuntuukin niin hankalalta vaan luottaa ohjeeseen ja siihen että joku on asian jo valmiiksi ajatellut..? Hienoa että sinäkin olet uskaltanut!

      Poista