keskiviikko 16. tammikuuta 2013

"Mä voisin pelaa"

Sulon Seurassa,on uusi osio blogissa. Ideahan tähän tuli toissayönä. Ajattelin ihan omaksi ja muiden iloksi jakaa tässä nyt ideoita ja ajatuksia videopeleistä. Lähinnä neulojan (katsojan) kannalta. Juonesta, hahmoista ja muusta. Mitään "pelaajan vaimo"-blogia tästä ei tule. Katsotaan miten tämä kehittyy vai jääkö vaan yhden hitin ihmeeksi :DSulo siis pelaa pleikka 3 ja xbox pelejä. Sillon ihan aluks ku muutettiin yhteen asumaan ni mulla oli joku ihme angsti pelaamista ja leffojen kattelua kohtaan. Mun mielestä koko touhu oli ajanhukkaa. En tainnu vissiin sillon vielä neuloa näin paljoo :D Nyt ku näitä on pari vuotta tiiraillu huomaan, et peleissähän on ihan oikeesti ihan hyviä juonia, hahmoja..melkeen ku kattois leffaa.
 Meillä on yks iso telkkari ja aina ku toi pelaa ni mä katon. Ollaan joskus pelattu yhessä jotain zombie peliä, mut mulla ei riitä koordinaatio liikuttamaan ukkelin päätä toisesta tatista ja jalkoja toisesta. Siinä pelissä olinki kokoajan jossain pimeessä kaapissa jumissa kun en tosiaan muistanu kumpi ohjaa kumpaa. Kuolin myös aluks aika monta kertaa ku piti kattoa et missäkohtaa ohjainta se kolmio nyt olikaan. Oon enemmänki sellanen SuperMario pelien ystävä ku eteenpäin pääsee liikuttamalla vaan yhtä nappia, hyppää Aasta ja ampuu tulipalloja Beestä. En siis itse ole mikään geimeri, enkä tiedä sen tarkemmin oikeastaan yhtään mitään yhtään mistään. En aina oo edes varma kummalla konsolilla toi pelaa. Elkää siis truu geimerit suuttuko mulle, jos mulla ei ole ihan kaikki nippelitieto hallussa :D 

 Nyt tässä viimepäivinä olen saanut tutustua Metal Gear Solid 4 -guns of the patriots-peliin. Tämä on niinsanottu hiiviskelypeli.  Pelissä siis seikkailee ukko nimeltä Solid Snake, jolla on joku ihmeellinen tauti, et se vanhenee nopeemmin ku muut. Vissiin joltain pahikselta se on sen saanut. Snakella on kaksi ilkeää kloonia, Liquid Snake (uusin olomuoto Liquid Ocelot, siis oselotti kissa ja ukko itseasiassa jossain osassa naukui) ja Solidus Snake. Pahiskloonit yrittää hallita maailmaa.  Mikä on tämän pelin tavoite? En tiedä varmasti sitäkään, kysyn siis Sulolta. "Noh...en mä tiedä oikee. Hiiviskellään ja yritetään estää joku.... Monimutkainen tarina joka kattaa monta vuosikymmentä. Nelkytluvulla alkaa ja loppuu 2010, toi pelien yhteinen tarina."
Neulojan plussat:
+ Välivideoita
+ Hyvin mielenkiintoinen jatkumo tässä tarinassa..
+ Solid Snake voi piiloutua roskapönttöön ja kävellä siellä pöntön sisällä.
Neulojanmiinukset:
- Aika-ajoin hieman tylsähkö kattoa hiippailua tyhjässä toimistorakennuksessa.
- Joillakin pahiksilla oli tosi ärsyttäviä huudahduksia.
Mieleen painui: Kuolonhuuto "Snake? Snake? SNAAAAAAAAAAAKE!"


 Ensikerralla esittelemme pipon.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta osiolta! Itse videopelejä hyvin huonosti tuntevana mielelläni luen erilaisista peleistä seuraajan(ja neulojan) näkökulmasta.

    Itse tykkään myös tasohyppely ja "tässä on tällanen ihana tyyppi jota voi syöttää" -tyylisistä peleistä. Nyt kokeilin sellasta peliä kuin LIMBO, vaikuttaa oikein kivalta. Siinä on kyllä pimeetä ja välillä säikähdyttävää, mutta kivoja miettimistehtäviä. Suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :D Odotamme innolla uusia pelejä arvioitavaksi. Nyt on kuulemma tulossa joku Studiogibli tai Miyazaki (miasaki, totoro,liikkuvalinna jne) tekemä (animoima? en tiedä) tasohyppelypeli joka kuulemma vois olla sellanen "jota säki varmaan tykkäisit pelata". Vissiin sellanen tasohyppely jossa just noita pohtimisjuttuja ja seikkailua jne.
    Kannattaa kokeilla muuten sellasta peliä ku Flower (tai monikko, en muista), siinä leijaillaan kukan terälehtenä ympäri ketoja ja yritetään tulla mahdollisimman suureksi terälehtipilveksi. Matsu kaheksan-vee ainaki tykkäs pelata sitä :D

    VastaaPoista